Bronboringen

Gecertificeerd Boorbedrijf

Bronboringen Noord is een gecertificeerd boorbedrijf in aardwarmte systemen. Dit houdt in dat wij deskundig zijn in het ontwerpen, realiseren, beheren en onderhouden van uw duurzaam aangelegde bronsysteem.  Een certificering is voor een boorbedrijf sinds enkele jaren verplicht door de overheid. De erkenning wordt gegeven door overheidsinstantie Bodem+.

Specialist Bronboringen

Wij zijn al jaren specialist in bronboringen voor aardwarmte systemen. We hebben ons gericht op het uitvoeren van gesloten bronsystemen. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat deze systemen o.a. een langere levensduur hebben, voldoende vermogen leveren, betere prijs- en kwaliteitsverhouding hebben, onderhoudsvriendelijk zijn en een laag energieverbruik opleveren. Een gesloten bronsysteem wordt zowel in de woningbouw als utiliteitsbouw toegepast. Voor meer informatie over gesloten bronsystemen verwijzen wij u naar de pagina van Gesloten Bronsysteem.

Boren met optimaal rendement 

Een optimaal rendement uit Aardwarmte krijgt u door het juiste bronsysteem aan te sluiten op de beste warmtepomp. Samen kijken we met u en uw installateur wat de mogelijkheden zijn. Om het juiste rendement te verkrijgen is het noodzakelijk, dat het aantal boringen worden berekend en wordt toegepast op de gewenste warmtepomp. Daarnaast zorgen wij voor het afwikkelen van de formaliteiten zoals; de melding- of vergunningsaanvraag. Verder kunnen wij bij oplevering van het bronsysteem een garantie afgeven voor de bron (inclusief periodiek onderhoud).

Voordelen Aardwarmte

De voordelen van aardwarmte is dat naast een duurzame investering, aardwarmte ervoor zorgt dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. Het verkrijgen van aardwarmte voor uw woning of bedrijfspand is een schone en betrouwbare manier om duurzaam te verwarmen en/of koelen. Kortom aardwarmte is een duurzame en milieuvriendelijke investering. Daarnaast geeft aardwarmte uw woning of bedrijfspand een groen imago en dus een beter energielabel. Verder is aardwarmte uitstekend te combineren met andere (duurzame) energiebronnen, zoals bijv. zonnepanelen en zonneboilers.

Subsidies Overheid 

De overheid stimuleert aardwarmte door het geven van subsidies. Voor meer informatie over subsidies overheid aardwarmte klik hier. Voor meer informatie subsidie tegemoetkoming overheid warmtepomp systemen klik hier.

 

bronboringen-noord-aardwarmte-specialist

Bronboringen Noord gespecialiseerd in Aardwarmte